Hozzávalók:
0,5 kg friss sóska vagy zacskó mélyhűtött sóska
2 dl tejföl
2-3 ek liszt
2-3 ek olaj
5 dl víz
só ízlés szerint
Elkészítés:
A sóskát az olajon megpároljuk (szétfőzzük) majd rászórjuk a lisztet folyamatos keverés mellett felöntjük a vízzel úgy, hogy csomómentes legyen, megsózzuk. Felforraljuk, vigyázva arra, hogy ne égjen le, majd belekeverjük a tejfölt.
Főt krumplival és tükörtojással tálaljuk.
100 grammban:
kcal: 78.86
fehérje: 1.56
szénhidrát: 3.22
zsír: 6.71
Egy egységben 250g:
kcal: 197.14
fehérje: 3.9
szénhidrát: 8.05
zsír: 16.77
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése