2017. február 4., szombat
Háromszögű zsemle
Hozzávalók:
60 dkg BL80 liszt,
2 dl meleg víz,
2dl meleg tej
2 kávéskanál só,
2 dkg élesztő
1 csipet kristálycukor
1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A tészta alapanyagot összekeverem, dagasztom, majd 60 percig a duplájára kelesztetem.
A tésztát kétfelé veszem kb. 1/2 cm vastagra kinyújtom majd háromszög alakú "zsemléket" szaggatok belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és kb. fél órát tovább kelesztem. Megspriccelem vízzel, a tetejére kukoricadarát szórok.
Előmelegített sütőben 230°C-on 10-12 percig sütöm alul-felül sütésen, majd 200°C-on 1-2 percig légkeveréssel, hogy egy ki színt kapjon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése