Hozzávalók:
amit én ma beletettem
4 db csirkeszárny
6 db csirkenyak
1 nagyobb marék csirkezúza
(ezen kívül, bármilyen csirkehús, amit szerettek szabadon választott)
7 nagyobb sárgarépa,
3 fehérrépa vagy paszternák
2-3 ek olaj
1/4 zeller
2 ek liszt
2 kk pirospaprika
vegeta
só
2 tojás
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, én a szárnyat és a zúzát össze szoktam vágni, -de nem fontos eredetileg egybe marat az aprólék- szóval olajon a csirkeaprólékot fehérre pároljuk, közben a zöldséget lereszeljük, és az csirkére rakjuk, kicsit megsózzuk és tovább pároljuk. Amikor a zöldség "összeesett" megszórjuk liszttel és pirospaprikával mad felengedjük 1,5 l hideg vízzel, ízesíthetjük még vegetával. Forrás után kis lángon, vagy villanynál 3 fokozaton puhára főzzük, amikor kész beleszaggatjuk a grízgombócot , majd a 2 tojást összekeverjük és állandó keverés mellett belecsorgatjuk a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése