Tegnap és ma reggel is azon törtem a fejem, hogy mit főzzek, igazából semmihez nem volt kedvem. Az első ötletem az volt, hogy grillen összedobok valamit, de az időjárás úgy döntött, hogy ez ne jöjjön össze. Úgyhogy revidiáltam az ötletemet és előszedtem a régi római tálat, amit még Anyukám hozott az NDK-ból, valóban nem egy fiatal darab,de még mindig tökéletes.
A római tálban azért szeretek főzni/sütni, mert az alapanyagokat csak bele kell "dobálni" fűszerezni és betenni a sütőbe, majd készen kivenni és tálalni.
Hozzávalók:
35 dkg sertés tarja
5 db közepes krumpli
3 marék zöldborsó
1 db közepes paradicsom
1 dl világos sör
1 teáskanál mustár
2 gerezd fokhagyma
grill fűszerkeverék
só
Elkészítés:
A római tálat beáztatjuk egy órára. A húst kiklopfoljuk, besózzuk, megszórjuk grill fűszerrel, bekenjük egy a zúzott fokhagymával, mustárral és Worcester szósszal, ráöntjük az 1 deci sört és állni hagyjuk.
Megpucoljuk a zöldségeket. A római tál aljába beletesszük karikára vágott krumplit, rátesszük a cikkekre vágott sárgarépát, a karikára vágott hagymát, zöldborsót és a paradicsomot. Közben megsózzuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rátesszük a tarja szeleteket, majd a páclé felét ráöntjük.
Befedjük a római tál tetejével és hideg sütőbe tesszük.
200 fokon alul felül sütésen 70 percig sütjük, majd levesszük a tetejét és légkeveréssel pirosra sütjük a hússzeleteket.
1 adag (300g) tartalmaz: 277 kcal, (fehérje: 14g, szénhidrát: 84g, zsír: 11g)
1 adag (300g) tartalmaz: 277 kcal, (fehérje: 14g, szénhidrát: 84g, zsír: 11g)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése