2019. január 27., vasárnap

Káposztaágyon sült csirkemell

A savanyú káposztában nagyon sok a C vitamin. Sokféle elkészítési módja van, de inkább sertéshússal készült hagyományos ételeket szoktuk főzni. Ez egy kicsit más, mivel sült és nem főtt. Nem utolsó sorban pedig kalóriaszegény.




Hozzávalók:
2 db filézett csirkemell
15 deka kockázott bacon
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg savanyú káposzta
2 dl tejföl
2 ek olaj

bors

Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában kettévágjuk majd egy serpenyőben az olajon kifehéredésig minden oldalát átsütjük közben sózzuk, borsozzuk. Kivesszük a csirkemelleket és félretesszük. Az olajba beletesszük a kockázott bacont, majd az apró kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a savanyú káposztát, és összerottyantjuk egy kicsit szükség esetén 0,5 dl vizet adhatunk hozzá. Ezt követően rátesszük a csirkemelleket alufóliával letakarjuk és betesszük a sütőbe.
35 percig 190 fokon alul-felül fokozaton sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 15-20 percig fólia nélkül pirosra sütjük. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése