2019. január 3., csütörtök

Grenadínmars avagy Krumplis tészta

Egy nagyon egyszerű tésztaétel, ami gyerekkoromban elég sűrűn került az asztalra. Bármilyen salátával, vagy savanyúsággal fogyasztható.



Hozzávalók:
25 dkg krumpli
25 dkg kockatészta
1 db közepes vöröshagyma
kevés olaj
fűszerpaprika
bors

Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, a krumplit megmossuk szintén apró kockára vágjuk.
a hagymát olajon megdinszteljük amikor puha rátesszük a krumplit pirospaprikát és felöntjük csak annyi vízzel, hogy éppen ellepje* Megsózzuk és puhára főzzük.  
*Ha nagyon elfőné a levét, akkor főzés közben pótoljuk

Miközben a hagyma dinsztelődik,egy fazékban rakunk vizet a tésztának sót és kevés olajat tesztünk bele, amikor forr belerakjuk a tésztát és puhára főzzük.

Nagyjából a krumpli és a tészta egy időben készül el, amikor készen van leszűrjük a tésztát, belekeverjük a krumpliba, szükség szerint sózzuk mégis borsozzuk, majd egy kicsit állni hagyjuk, amíg felszívja a levét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése