2019. április 27., szombat

Brassói aprópecsenye csirkemellből

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de vannak olyan ételek, amiket valahogy nem sűrűn főztek a szüleim, pedig nagyon finomak. Ilyen a Brassói aprópecsenye is. Amikor étteremben voltunk, akkor mindig azt mondták, hogy Brassóit rendelünk, mert abba beleteszik az összes ócska húst. Pedig be kell, hogy valljam, hogy nagyon szeretem. Én így csinálom.







Hozzávalók:
3 fél filézett csirkemell
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk majoránna
1 tk pirospaprika

őrölt bors

30-40 deka sütnivaló krumpli

Elkészítés:
 A  vöröshagymát apróra kockákra vágjuk kevés olajon megdinszteljük, amikor már a hagyma üveges rátesszük a hagymára a kockára vágott húst,  és tovább pároljuk. Ezt követően, ha a hús kifehéredett megsózzuk rátesszük a fűszereket és a fokhagymát rányomjuk, majd kevés vízzel, hogy ellepje felöntjük és puhára főzzük.
A krumplit megpucoljuk és szintén kockára vágjuk. Amikor a hús megpuhult levesszük a fedelét kis lángon még el főzzük a levét nem teljesen. A krumplit bő olajban kisütjük. Amikor a hús már puha összekeverjük a húst krumplival.

1 adag (300g) tartalmaz:  310 kcal, (fehérje: 49g, szénhidrát: 12g, zsír: 6g) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése