Egy sajnálatos malőr következtében született meg ez a kaja. Tegnapról maradt egy kis cukkini, volt itthon paprika, paradicsom, hagyma, így kitaláltam, hogy mit fogok csinálni kipróbálom milyen cukkinivel a lecsó. Mivel sosem csináltam még lecsót galuskával, így úgy gondoltam, hogy rögtön ezt is kipróbálom. El is készítettem a lecsót ahogy majd leírom.
Mikor mikor már annyira megfőtt a lecsó, hogy a galuskát bele lehetett szaggatni ezt meg is tettem. Majd levettem a tetejéről a nokedli szaggatót azt láttam, hogy egy hatalmas tészta paca van a lecsó tetején.
Az első gondolatom az volt, hogy kinyitom a szemetes ajtaját és kidobom az egészet, aztán úgy gondoltam, hogy teszek egy próbát és vadul el kezdtem kevergetni. Sikerült szép rendesen szét kell verni a benne a tésztát. Konkrétan úgy nézett ki mint én mamám csurgatott tészta levese.
Még főztem egy kicsit, hogy a tészta megfőljön, megkóstoltam és megállapítottam, hogy ez finom, így megosztom veletek ezt a receptet, mert érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
2 nagy vöröshagyma
2 szelet (kb. 5 dkg) füstölt szalonna
15 dkg karikára vágott füstölt kolbász
5 db lecsópaprika
1 db paradicsom
Piros Arany
só
Tésztához:
2 tojás
liszt
só
A kockára vágott szalonnát üvegesre pirítottam, majd beletettem a vékony szeletekre vágott hagymát, és a kolbászt, amikor egy kicsit összeesik hozzáadtam a fél centis karikára vágott paprikát és a paradicsomot. megsóztam rányomtam a piros aranyat és puhára főztem. Amikor majdnem kész beleszaggattam a galuskát.
Bár azt javaslom, hogy állandó keverés mellett csurgassuk bele a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése