2017. április 9., vasárnap

Pirog pizza


Ma a konyhámban a sütés az olasz, lengyel és magyar barátság jegyében telt. No meg becsempésztem, amit a hűtőben találtam.



Hozzávalók:
Tésztához:
40 g BL55 vagy BL80 finomliszt
2,5 dl víz
2 tk só
2 dkg élesztő,
1 ek olívaolaj
1 tojás a kenéshez

Feltéthez:
5 dkg gépsonka apróra vágva
10 dkg kockázott bacon
1 virsli  apróra vágva
10 dkg sajt
1 kis fej hagyma
oregánó ízlés szerint
kevés sűrített paradicsom
kevés tejföl
oregano

Elkészítés:
A tészta alapanyagot összegyúrjuk, majd egy kicsit állni hagyjuk. Ez alatt, összevágjuk a sonkát, gombát, szalámit lereszeljük a sajtot. A tésztát vékonyra kinyújtjuk köröket szaggatunk belőle.
a felére rátesszük a feltétet:

  • tejföllel megkenjük a tésztát, rátesszük a bacont, majd a hagymát sajtot
  • paradicsompürével megkenjük, megszórjuk kevés oreganoval, rátesszük a sonkát sajtot
  • rátesszük a virslit, rányomunk egy kis mustárt és rátesszük a sajtot
ráhajtjuk a tészta másik felét és összenyomkodjuk majd villával is lenyomkodjuk a szélét, és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Megszurkáljuk megkenjük  a tojással és 210 fokon alsó-felső sütésen 12-15 percig  sütjük.












tejföllel megkenjük a tésztát, rátesszük a bacont, majd a hagymát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése