Ma a konyhámban a sütés az olasz, lengyel és magyar barátság jegyében telt. No meg becsempésztem, amit a hűtőben találtam.
Hozzávalók:
Tésztához:
40 g BL55 vagy BL80 finomliszt
2,5 dl víz
2 tk só
2 dkg élesztő,
1 ek olívaolaj
1 tojás a kenéshez
Feltéthez:
5 dkg gépsonka apróra vágva
10 dkg kockázott bacon
1 virsli apróra vágva
10 dkg sajt
1 kis fej hagyma
oregánó ízlés szerint
kevés sűrített paradicsom
kevés tejföl
oregano
Elkészítés:
A tészta alapanyagot összegyúrjuk, majd egy kicsit állni hagyjuk. Ez alatt, összevágjuk a sonkát, gombát, szalámit lereszeljük a sajtot. A tésztát vékonyra kinyújtjuk köröket szaggatunk belőle.
a felére rátesszük a feltétet:
- tejföllel megkenjük a tésztát, rátesszük a bacont, majd a hagymát sajtot
- paradicsompürével megkenjük, megszórjuk kevés oreganoval, rátesszük a sonkát sajtot
- rátesszük a virslit, rányomunk egy kis mustárt és rátesszük a sajtot
tejföllel megkenjük a tésztát, rátesszük a bacont, majd a hagymát
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése