Egy szó mint száz a gulyáslevesre esett a választásom. A köménymagot, ki nem állhatom, ha véletlenül szétharapok egyet mondhatni, hogy rosszul leszek. Tehát nincs olyan étel, amibe beletenném egészben a köménymagot. Azonban gulyáslevest nem tudom elképzelni kömény nélkül, persze kizárólag őrölve.
Hozzávalók:
50 dkg marhahús
1 közepes fej vörös hagyma
3-4 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
4 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kis fej zeller
2-3 kk piros fűszerpaprika
2 kk őrölt kömény
1 paradicsom
1 zöldpaprika
só
Csipetkéhez:
1 tojás
liszt
só
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük közben a megmosott marhahúst kis kockára vágjuk és rátesszük a hagymára és hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát megsózzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. Rátesszük a húst, amikor kifehéredik, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük 0,5 liter vízzel, kis fokozaton addig főzzük, amíg a hús félig puha (gumis) lesz. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, megmosott karikára vágott zöldségeket a krumpli kivételével, felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Amikor hús már majdnem puha hozzá adjuk a kockára vágott krumplit. Majd, ha krumpli is megpuhult beleszaggatjuk a csipetkét, amikor feljön a tetejére kikapcsoljuk alatta a tűzhelyet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése