Ma reggel mikor felébredtem halvány gőzöm sem volt, hogy mit fogok főzni, mert igazából olyan borús az idő, hogy élni nincs kedve az embernek nemhogy főzni. Mikor kinyitottam a mélyhűtött megláttam a zöldbabot és elkezdtem agyalni hogy mit lehetne ebből csinálni. Sima zöldbab leveshez nem sok kedvem volt, egy picit mást, egy picit újat akartam, így született meg a mai levesem.
Hozzávalók:
📌 1 kis fej vöröshagyma
📌 25 dkg zöldbab
📌 25 dkg savanyú káposzta
📌 2 dkg füstölt szalonna
📌 5 dkg stifolder vagy füstölt kolbász
📌 2 dkg bulgur (levesbetét helyett)
📌 1 evőkanál liszt
📌 1 teáskanál pirospaprika
📌 1 füstölt hús kocka
📌 1 leveskocka vagy vegeta
📌 1 pár virsli
📌 2-3 evőkanál tejföl (én mint mindig, laktózmentest használtam)
📌 2 kávéskanál ecet ízlés szerint, de ez elhagyható
📌 só ízlés szerint (de arra figyelni kell hogy a káposzta sós meg a leveskockákban is van só, illetve a füstölt hozzávalókban is)
Elkészítés:
A szalonnát, stifoldert, vöröshagymát apróra vágjuk. Fazékban a szalonnából kisütjük a zsírt, rátesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük, amikor a hagyma már üveges, hozzá adjuk a stifoldert és az apróra vágott savanyú káposztát összeforgatjuk kp. 1 percig dinszteljük, aztán megszórjuk a liszttel, rászórjuk a pirospaprikát. majd felöntjük vízzel. Beletesszük a zöldbabot, a bulgurt, a leves és füstölthús kockákat, sózzuk és puhára főzzük. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csomómentesre kevert tejfölt, ízlés szerint rakhatunk hozzá egy kevés ecetet.
📍 100 grammban:
kcal: 45.26
fehérje: 1.56
szénhidrát: 2.33
zsír: 3.1
📍 Egy adagban 3,5dl:
kcal: 158.4
fehérje: 5.44
szénhidrát: 8.15
zsír: 10.87
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése