2020. március 9., hétfő

Majonézes, almás céklasaláta

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségek közé tartozik, magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt. Tekintettel arra, hogy C vitamint is tartalmaz, így a vas felszívódása a szervezetünkben is nagyon magas. 
Hozzávalók:
0,5 kg cékla
1 db savanyú alma én Idareed almát tettem bele
1 közepes citrom leve
1,5 dl tejföl esetemben laktózmentes
2 evőkanál majonéz
1 kk mustár

Elkészítés:
A céklát megmossuk és alufóliába csomagolva sütőben 170 fokon kb. 1,5 óra alatt megsütjük. Így az értékes ásványi anyagok megmaradnak a céklában, míg ha főzzük, akkor kifőnek belőle.
Ha kihűlt lehúzzuk a héját és nagylyukú reszerlőn a meghámozott almával együtt lereszeljük, és egy picit megsózzuk. A  tejfölt, majonézt, mustárt  összekeverjük és ráöntjük a reszelt almás céklára. Rányomjuk a citrom levét és összekeverjük. 
Azonnal is fogyasztható, de ha egy éjszakára a hűtőbe tesszük, akkor az ízek még jobban összeérnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése