2018. március 24., szombat

Zöldborsóleves

Régen amikor még nem volt mélyhűtő, a tavasz első friss zöldségből készített első levese volt. Ha zöldborsó leves volt,akkor tudtuk, hogy hamarosan itt a nyár!



Hozzávalók:
kb. 4 evőkanál olaj
25 deka zöldborsó
1 csokor petrezselyem
2 ek liszt
1 kk pirospaprika
3-4 tk kristálycukor


Csipetkéhez:
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 csipet só

Elkészítés:
Az olajat beletesszük a fazékba, rátesszük a zöldborsót, megsózzuk és fedő alatt kicsit pároljuk, rászórjuk az apróra vágott petrezselyem felét. Majd rászórjuk a két evőkanál lisztet  és a pirospaprikát felöntjük kb. egy liter vízzel, beletesszük a petrezselyem másik felét.
Felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a zöldborsó megpuhul ekkor kicsit magasabb fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet és bele szaggatjuk a csipetkét.  Ezzel együtt még kb. 3-4 percet főzzük, amikor a csipetke feljön a leves tetejére, akkor kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése