Akár nevezhetnénk böjti bablevesnek is, mivel teljesen húsmentes. A Dédikémtől tanultam általában böjti napokon, péntekenként és nagypénteken készítette.
Van, amikor egy kis zöldséget sárgarépát, fehérrépát, zellert teszek bele, de az alap recept az, amit most leírok.
Hozzávalók:
30 dkg fehér bab
1 kis vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
ecet
tejföl
liszt
Elkészítés:
A babot előző este megmossuk és beáztatjuk.
Másnap vízben feltesszük főzni, beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát megsózzuk és a babot puhára főzzük. Amikor megpuhult A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, majd a levesnek a levével egy kicsit felhígítjuk, és belekeverjük a levesbe. Ezután ecettel ízlés szerint savanyítjuk.
Én még egy kanál cukrot is adnék hozzá! :-)
VálaszTörlés