A grillezés szerintem az egyik legszuperebb dolog, amit kitaláltak. Mondjuk valószínűleg csak visszatértünk az eredeti állapothoz, amikor még nem volt konyha, és a szabad tűzön főzték, avagy sütötték meg az ételeket az emberek.
Mégis nagyon jó ötlet, mert legalább nyáron nem egyedül állsz a konyhában és főzöd meg a kaját a vendégeknek, hanem együtt készítjük el.
Legalábbis ez nálunk, így szokott történni. A barátokkal, ha összejövünk, akkor együtt pucoljuk meg a zöldségeket, készítjük el a salátát, sütjük meg a húst, avagy a gombát. Közben beszélgettünk iszogattunk, megterítjük az asztalt, és amikor elkészül a kaja együtt esszük meg.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
15 dkg füstölt szalonna
nagyon kevés grill fűszersó
Elkészítés:
Nagyobb csiperke gomba fejeket szoktam venni, kiveszem a szárát, megtöltöm, apróra kockára vágott szalonnával, mehet rá egy csipet grillfűszer, és vagy rácson faszén felett, vagy akár tárcsa szélén megsütöm.
A hús pácolását itt találod .
Mégis nagyon jó ötlet, mert legalább nyáron nem egyedül állsz a konyhában és főzöd meg a kaját a vendégeknek, hanem együtt készítjük el.
Legalábbis ez nálunk, így szokott történni. A barátokkal, ha összejövünk, akkor együtt pucoljuk meg a zöldségeket, készítjük el a salátát, sütjük meg a húst, avagy a gombát. Közben beszélgettünk iszogattunk, megterítjük az asztalt, és amikor elkészül a kaja együtt esszük meg.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
15 dkg füstölt szalonna
nagyon kevés grill fűszersó
Elkészítés:
Nagyobb csiperke gomba fejeket szoktam venni, kiveszem a szárát, megtöltöm, apróra kockára vágott szalonnával, mehet rá egy csipet grillfűszer, és vagy rácson faszén felett, vagy akár tárcsa szélén megsütöm.
A hús pácolását itt találod .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése