A bulgur a török és a közel-keleti országok közkedvelt étele, "török rizsnek" is hívják. Nekem kinézetre a tarhonyára hasonlít, de persze nem tésztából van, hanem hántolt tört búza szemek, amit megpárolnak, majd kiszárítanak. Az alacsony szénhidrát tartalma és magas fehérje tartalma miatt a diétás étrendbe remekül beilleszthető, mivel lassan szívódik fel, ezért nem leszünk hamar éhesek. Sokféleképpen felhasználható, gyorsan, majdnem bárhol elkészíthető. Nem tapad össze, akkor sem, ha nem használunk hozzá zsiradékot.
Elkészítés:
egy kis lábosba beletesszük a bulgurt, ráöntjük a forróvizet megsózzuk, és kis fokozaton addig pároljuk, amíg beszívja a vizet. 5-7 perc alatt elkészül.
100g natúr főtt bulgur 114 kcal
zsír: 0 g
szánhidrát: 24 g
fehérje: 3g
tartalmaz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése