Már régen ki akartam próbálni, hát a mai napon megtörtént. Jó kis Street Food kaja.
Hozzávalók:
1 kg oldalas
20 dkg disznó zsír
5 gerezd fokhagyma
sültcsirke fűszer só
só
só
Elkészítés:
Az oldalast megmossuk és megtűzdeljük a fokhagymával és mind a két oldalát bedörzsöljük sóval. Egy tepsibe beletesszük a zsírt, rátesszük az oldalast felöntjük három-három és fél deci vízzel.
A tepsit alufóliával lefejtjük, és 180 fokon sütjük kb. három órán keresztül. Ha a hús megpuhult levesszük róla a fóliát majd kivesszük a tepsiből, eltávolítjuk a húsból a csontokat, és a húst két villa segítségével szálakra tépjük.
A tepsit alufóliával lefejtjük, és 180 fokon sütjük kb. három órán keresztül. Ha a hús megpuhult levesszük róla a fóliát majd kivesszük a tepsiből, eltávolítjuk a húsból a csontokat, és a húst két villa segítségével szálakra tépjük.
Fogyaszthatjuk melegen körettel, vagy szendvicsbe tesszük. A zsírt beleöntjük egy tálba, kihűtjük kitűnő pecsenyezsírt kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése