Simán el tudom képzelni, hogy XV. Lajos is kedvtelve fogyasztotta, amikor felkereste a hölgyet, mivel tudjuk, hogy a Napkirály hajszolta az élvezeteket.
Hozzávalók:
3 darab fél csirkemell
Kevés olaj
6 szelet gépsonka
Közepes karfiol
Besamelmártásmártáshoz (laktózmentes hozzávalókból készült):
6 dkg liszt
6 dkg vaj
7 dl tej
só
pici szerecsendió
bors ( ha van fehér, de megteszi a fekete is)
1 evőkanál tejföl
10 dkg reszelt trappista sajt (5 dkg a mártásba és 5 dkg a tetejére)
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedtem és sós vízben megfőztem annyira, hogy ne essenek szét a rózsák.
A csirkét 6 szeletre vágtam, kiklopfoltam besóztam, majd serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát és megsütöttem.
Majd elkészítettem a besamelmártást, a megolvadt vajhoz hozzáadtam a lisztet, vigyázni kell, nehogy leégjen, majd lassan állandó keverés mellett több részletben hozzáadtam a hideg a tejet, fehérborossal, szerecsendióval, sóval ízesíttettem és keverve addig főztem, amíg kb. puding sűrűségű lett. Belekevertem a tejfölt és a reszelt sajtot.
Egy tűzálló tálba beleöntöttem azt a kevés olajat, amiben sült a csirke, majd beletettem a csirkemell szeleteket rátettem mindegyike egy szelet gépsonkát, erre a lecsöpögtetett karfiol rózsákat, majd a besamelmártást. A tetejére reszelt sajtot szórtam.
200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem.
Rizzsel találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése