Hozzávalók:
60 deka marhahús
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
kb. 5 dl száraz vörösbor
1 nagyobb paradicsom (nekem ez a mélyhűtőben volt, mivel most tél van)
1 fél zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
Worchester szósz
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 db babérlevél
20 deka gomba
1 púpos kk liszt
Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk és olajon megdinszteljük, közben hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát. A marhahúst megmossuk, majd apró kockára vágjuk, amikor a hagyma üveges, rátesszük.
Amikor a hús fehér és levet eresztett, sózzuk borsozzuk, a pirospaprikát rászórjuk és felöntjük vörösborral, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát Worchester szószt. Kis fokozaton főzzük. Zöldségeket megtisztítjuk karikára vágjuk, amikor a marhahús már majdnem puha, akkor hozzá adjuk és így főzzük tovább. Amikor puha a marhahús és a zöldségek is (nem kell szét főzni a répát), akkor meghintjük egy púpos kávéskanál liszttel és összekeverjük. Ha menet közben elfőlne a leve, akkor vörösborral pótoljuk. Én tésztát főztem ki hozzá, mert már se kedvem, se időm nem volt ahhoz, hogy krokett egy csináljak. De igazából a krumplikrokett el tudom igazából elképzelni ezt az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése